Serious gaming

Als één van de weinige partijen in Nederland hebben we sinds 2008 intensieve ervaring opgebouwd met het inzetten van serious games bij het ontwikkelen van talenten en leiders.
Neem contact op

Niet zo maar een spelletje

In samenwerking met één van de meest gerenommeerde partijen op het gebied van serious games, Ranj Serious Games, hebben we verschillende programma’s ontwikkeld.

Serious games creëren een fictieve omgeving waarin deelnemers worden geconfronteerd met effectief en ineffectief gedrag. Door tijdens serious games altijd gebruik te maken van intensieve coaching kan het geleerde ook direct worden vertaald naar ander gedrag, waarmee de ervaring direct kan worden geïnternaliseerd.

Zo stellen we deelnemers in staat om te leren en zich te ontwikkelen in een veilige omgeving zonder risico's. Doordat de situatie waarin de deelnemers zich bevinden wel levensecht aanvoelt hoeft er geen vertaalslag naar hun praktijk situatie binnen de organisatie gemaakt te worden. De ervaring van de serious game heeft hierdoor grote impact op de medewerker en is direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Hoe we het doen

Hier zie je hoe we, in samenwerking met Ranj, bewezen effectieve Serious Games ontwikkelen.
 • 1
  Koers bepalen

  Samen met jou bepalen we, aan de hand van de organisatiecultuur en huidige praktijk, de strategie voor de game.

 • 2
  Ontwikkeling

  Daarna starten we de ontwikkeling van de serious game in samenspraak met jou, de opdrachtgever. Hierbij maken we gebruik van bewezen effectieve ontwerpen.

 • 3
  Uitvoering

  Na ontwikkeling starten we altijd met een pilot. Hierbij testen we de game en wordt de eerste verandering in de organisatie zichtbaar.

Ervaringen van deelnemers

Feedback begrijpen

Eén van de deelnemers had al twee jaar lang feedback gekregen dat hij sneller en meer om hulp moest vragen als bepaalde verantwoordelijkheden hem te groot werden.
Hij had dit al die tijd voor zich uit geschoven , maar tijdens Gaining Leadership werd hij hiermee zodanig geconfronteerd dat hij na afloop zelf aangaf dat hij de feedback van jaren nu eindelijk begreep. Hij had het nu ervaren.
Daarmee werd dit voor hem een “levensveranderende leerervaring”, waardoor hij in staat was om zijn aannames onder de loep te nemen en zijn gedrag effectief aan te passen.

Impact in effectiviteit

Uit de feedback blijkt dat alle deelnemers niet eerder een training te hebben gehad met zo’n grote impact op het eigen gedrag in termen van effectiviteit.
Ook de HR-directeur spreekt volgens de ontwikkelaars van een doorslaand succes in het versneld ontwikkelen van leiderschapspotentieel binnen zijn organisatie.
Serious Gaining biedt een onveilige omgeving waarin leiders zich kunnen ontwikkelen, zonder het risico te nemen van experimenteren in de dagelijkse praktijk.

PEER over serious gaming

Tijd voor blijvende verandering zonder dat het 'moet'?

Ontdek wat serious gaming voor jou en je team kan betekenen