Assessments

Om snel en effectief inzicht te krijgen in de kwaliteiten en valkuilen van jouw medewerkers en managers maken we veel gebruik van assessments. Het zogenaamde 360 graden feedback assessment is hiervan een goed voorbeeld.
Neem contact op

Inzicht in mens en organisatie

Onze ervaring leert dat het doen van een assessment, gecombineerd met een interview, belangrijke inzichten geeft over de ontwikkelpunten van medewerkers. Deze informatie zetten we vervolgens in bij het ontwikkelen en verzorgen van maatwerk trainingen en coaching. De primaire kwaliteiten van de individuele medewerker vormen de kern van assessments en de daaropvolgende trajecten.
We werken daarvoor samen met onze partners (HR Organizer en DISC-factor) en we beschikken zelf ook over meerdere gecertificeerde assessoren. We werken dus altijd met de laatste professionele assessments, beschikbaar in meerdere talen en we kunnen ook de terugkoppeling in meerdere talen voor u verzorgen.

Welke stappen kan ik precies verwachten?

1. Informatie

Bij de eerste stap is oriƫnteren het sleutelwoord. PEER Talent Development helpt op deze manier met het bepalen van wat jouw organisatie het meest kan helpen.

2. Ontwikkeling

De uitkomsten uit de oriƫntatiefase worden gebruikt bij de ontwikkeling van een maatwerk assessment.

3. Het assessment

Jij en jouw team zullen de assessment in deze stap daadwerkelijk uit voeren. Dit gebeurt in combinatie met een interview, om zo het meest volledige beeld te krijgen en echt te kunnen werken aan ontwikkeling.

4. Ontwerpen vervolg

Het assessment is niet het eindstation. De resultaten van dit assessment worden gebruikt voor de ontwikkeling van specifieke trainingen en/of coachingssessies.

5. Maatwerk training en/of coaching

De vervolgstappen zijn ontwikkeld. Tijd om deze echt toe te passen. Wederom spelen jij en jouw team hierbij een cruciale rol. Het gaat immers om de ontwikkeling van het team!

6. Reflectie

Er zijn inmiddels belangrijke stappen gezet. Het is tijd om hier op terug te blikken. Hoe is het ontwikkelingsproces ervaren? En wat zijn de doelen voor de toekomst?

art-artificial-intelligence-blackboard-355948

Klanten waar wij assessments hebben afgenomen

Wil jij ook meer zicht op het potentieel van jouw mensen?

Zorg er dan voor dat zij de feedback krijgen die zij verdienen!